Κορονοϊός Ελλάδα: Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων εκτιμά ο Αθανάσιος Τσακρής [vid]

Αθανάσιος Τσακρής: Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα
Αθανάσιος Τσακρής: Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, για την έξαρση του κορονοϊού στην χώρα μας και τόνισε ότι η όποια ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση από την απομόνωση, είναι αμελητέα μπροστά στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης διασποράς.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο καθηγητής σχολιάζοντας την καραντίνα στο Εχίνο τόνισε ότι «οι κοινωνικές επαφές να μειωθούν 90% για να σπάσει η αλυσίδα της διασποράς».

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «καταγράφεται αυξητική τάση αλλά όχι εκθετική αύξηση γι΄ αυτό έχει σημασία η τήρηση των αυστηρών μέτρων, ακόμα μετράμε τις επιπτώσεις από την κατάσταση πριν την εισβολή μέτρων» σημείωσε.

Μιλώντας για μοριακό έλεγχο, υποστήριξε ότι «όσο περισσότερος έλεγχος γίνει σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους τόσο πιο καλή θα είναι η εικόνα». Ωστόσο επέμεινε ότι «όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς».

Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα παρότι πήραμε έγκαιρα αυστηρά μέτρα δεν γνωρίζουμε το πότε θα κορυφωθεί η επιδημία, ενώ στην Ιταλία αναμένεται να σβήσει τέλη Μαϊου.