Το σχετικό δημοσίευμα της Daily Telegraph επαινεί τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρά τη γενικότερη τάση τους ως έθνος να παραβιάζουν τους κανόνες. Επισημαίνει μάλιστα, ότι οι Έλληνες αυτή τη φορά έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και τηρούν τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Η συντάκτρια του άρθρου, αναφέρει επίσης ότι οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, κράνη σε μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, αλλά αυτήτη φορά έχουν δείξειεξαιρετική πειθαρχία. Την 25η Μαρτίου που ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους, η χώρα παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Οι Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.

Ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται πολύομαλά, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων που ταλάνισαν τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας.

Οι Έλληνες τελικά αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασηςκαι δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Και η συντάκτρια καταλήγει ότιοι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις