Νεκρός από κορονοϊό στη Γλυφάδα που κατέληξε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με το σπίτι του που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης των νοτίων προαστίων της Αττικής. Η πληροφορία για τον θάνατοπου δεν καταγράφεται ακόμα επίσημα ως θάνατος από κορονοϊό από τις υγειονομικές αρχές, αλλά επιβεβαιώνεται στο flash.gr απότον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Ήδη υπάρχει κινητοποίηση, όχι μόνο για την κηδεία αλλά και για να τεθεί σε καραντίνα η πολυκατοικία του νεκρού. Η σύζυγος του νοσηλεύεται, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 25.


Οι θάνατοι

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του νωρίτερα από τον νέο ιό. Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου στην Κοζάνη. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε χάσει τη ζωή του και ο 90χρονος πατέρας του. Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ένας ακόμη ασθενής, ένας 46χρονος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Ο άτυχος στρατιωτικός είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο στρατιωτικός που απεβίωσε αποτελεί τον δεύτερο ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο. Ο ορεινός οικισμός μάλιστα της Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρεςκαθώς θεωρήθηκε υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και οι κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Μάλιστα, στο χωριό θα υπάρχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες, όπως είπε ο κ. Χουβαρδάς. Στόχος είναι η κατάσταση να περιοριστεί στα κρούσματα που ήδη είχαμε και να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου ενώ παραμένει σε ισχύ ο προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον, ενώ τα κρούσματα τα διαχειρίζεται είτε το νοσοκομείο Ξάνθης είτε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Το θέμα είναι να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων» τόνισε ο κ. Χουβαρδάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις