Κορονοϊός Καστοριά: Το μωρό σύμφωνα με το Kozanimedia γεννήθηκε πριν μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και είναι σε καλή κατάσταση. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως δεν νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν βγήκε από αυτό μετά τη γέννησή του και μετέβη με τη μητέρα του στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού. Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορονοϊό, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με το Kozanimedia, ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν.

Διαβάστε: Νεκρός στη Γλυφάδα από κορονοϊό – ο 25ος στην Ελλάδα

Βαριά χτυπημένη από την πανδημία είναι πόλη της δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 στο νομό και προέρχονται και από δημοτικές ενότητες της Καστοριάς. Μετά την 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών που έφυγε από τη ζωή, τον 19χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ, ακολούθησε και ένας 44χρονος άνδρας που επίσης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνουν με αγωνία τα τοπικά ΜΜΕ, αποδεικνύεται ότι η νόσος δεν έχει ηλικίες…

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού prlogos, το νέο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε μετά από τρίτο τεστ είναι του 44χρονου άνδρα που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των κρουσμάτων, οι 12 είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για κατοίκους μόνο της Καστοριάς, αλλά και των χωριών με τη διασπορά του ιού να βρίσκεται προ των πυλών.

Την ίδια ώρα, με δύο γιατρούς ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Καστοριάς αναμένοντας ακόμα άλλους δύο. Νοσηλευτές θα μετακινηθούν από το ΙΚΑ, ενώ αγροτικοί γιατροί μπαίνουν καθημερινά στο εφημεριακό πρόγραμμα.Υπάρχουν γάντια και στολές, αλλά έλλειψη σε μάσκες υψηλής προστασίας.

Παράλληλα, έκλεισε ένα ιατρείο λόγω ύποπτου κρούσματος, αλλά ευτυχώς πέρασε η καραντίνα και τα πέντε που είχαν βάλει λουκέτο τέθηκαν πάλι σε λειτουργία προς εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις