Τεστ ιού: Ιδιωτικές κλινικέςκαι διαγνωστικά κέντρα διαφημίζουν πωςκάνουν το τεστ ανεύρεσης κορονοϊού, ενώ απλώς παίρνουν το δείγμα από τον ασθενή και το στέλνουν είτε στο Παστέρ (ΝΠΙΔ συντρέχουσας εποπτείας με το Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων) είτε στην Ιατρική Σχολή. Με αποτέλεσμα να γονατίζουν το Δημόσιο από τον όγκο εργασίας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 902.grδεν έχουν δικά τους εργαστήρια και αντιδραστήρια, αλλά αξιοποιούν τα δημόσια τα οποία βρίσκονται σε ήδη σε εξαιρετικά ασφυκτική κατάσταση, προκειμένου να διεκπεραιώνουν τεστ από μάχιμα νοσοκομεία του ΕΣΥ που εξετάζουν ύποπτα κρούσματα.

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρεώνουν με λίγα λόγια απλώς τη λήψη του φαρυγγικού επιχρίσματος και μετά το υλικό δουλεύεται εκεί που στέλνουν και τα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα έχουν υψηλή αλλά και… «φιλική τιμή» για το ίδιο το προσωπικό τους.

Ως παραδείγματα αναφέρει τα εξής:

  • «Ερρίκος Ντυνάν»: Η εξέταση κοστίζει 275 – «Υγεία»: 310 ευρώ για το κοινό, 77 για το προσωπικό. Τα στέλνει όλα στο Παστέρ.
  • «Ιασώ General»: Χρέωση 300 ευρώ για το κοινό και 150 ευρώ για το προσωπικό. Κάνει και κατ' οίκον επισκέψεις για λήψη δείγματος με 350 ευρώ. Σε μία μέρα την προηγούμενή βδομάδα έκανε 187 κατ' οίκον δειγματοληψίες (187×350 = 65.450 ευρώ). Τα στέλνει στο Παστέρ. Ξεμένει από κιτ λήψης δειγμάτων και έχει κρατήσει κάποιες δεκάδες για τουςVIP πελάτες του.
  • «Μητέρα»: Δεν χρεώνουν δείγματα στο προσωπικό, τα έστελναν στο «Αlab», ένα ιδιωτικό που έκανε την εξέταση (δηλαδή μοριακό έλεγχο – και όχι rapid test, που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα) και τώρα στην Ιατρική Σχολή.
  • «Βιοϊατρική»: Είναι το μόνο που έχει μοριακό τμήμα και κάνει τα τεστ από την Παρασκευή 20/3. Νωρίτερα και από εκεί πήγαιναν τα δείγματα για να δουλευτούν στην Ιατρική και το Παστέρ. Το διαφήμιζε και ο δημοσιογράφοςΠορτοσάλτε στον «ΣΚΑΪ», ότι μόνο με 120 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου χωρίς καν να βγεις από το αυτοκίνητο.
  • «Ιατροί κατ' οίκον 1144»: Διαφημίζουν ότι κάνουν pcr, ότι συνεργεία με ειδικό εξοπλισμό και στολές πραγματοποιούν δειγματοληψίες κατ' οίκον και τα μεταφέρουν σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Κι αυτοί τα πηγαίνουν στο Παστέρ.
  • «Ιατρικό Αθηνών»: Στέλνει στο Παστέρ και περιμένουν από μέρα σε μέρα τα δικά τους αντιδραστήρια.