Κορονοϊός Χαρδαλιάς: «Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Για το λόγο αυτό 5.824 πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα στην χώρα μας ως δυνητικοί φορείς κορονοϊού», είπε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για συμπολίτες μας, επαφές ή συνταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού που έχουν βρεθεί θετικοί κατά τη διενέργεια 1.116 ελέγχων». Ο ίδιος ανέφερε πως 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, μένουν σπίτι τους. «Από την εμπειρία εμπειρία των πρώτων ημερών από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα λήψης τους και επιδεικνύει ψυχραιμία και ωριμότητα», είπε.Διαβάστε: Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά – «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα»


Πρόσθεσε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, για να συμπληρώσει: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις». Επισήμανε επίσης ότι οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Τόνισε ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες. Επίσης, υπογράμμισε ότι τα SMS στο 13303 είναι χωρίς χρέωση και δεν αποθηκεύονται προσωπικά στοιχεία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ενισχύεται η διάθεση εθελοντικής προσφοράς και πως 8.785 πολίτες να έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντών, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 23χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς εκτός του σπιτιού του κατά παράβαση της καραντίνας που του είχε επιβληθεί, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό. Ο 23χρονος, ο οποίος είχε επιστρέψει από Γερμανία εντοπίστηκε στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.