Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας νηπιαγωγείο δημοτικό: Δεκτό έκανε το ΣτΕ το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προβλέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Καλλιτεχνούπολης στο οικοδομικό τετράγωνο 107Α, με αλλαγή χρήσης και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης. Οι δικαστές του Ε' Τμήματος του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 57/2020 γνωμοδότηση τους (πρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεώνη Κανελλοπούλου) το έκριναν νόμιμο. Αρχικά, το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο προοριζόταν για εμπορικό κέντρο, αλλά, με το εν λόγω σχέδιο, επέρχεται η αλλαγή χρήσης του σε «Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο», ενώ παράλληλα εγκρίνονται οι ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης.

Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Καλλιτεχνών – Γ. Καζασόγλου – Καλομοίρη – πεζόδρομος (αδιάνοικτος ακόμη) και στο οποίο είχαν εγκριθεί πεζόδρομοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και εμπορικό κέντρο.Όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του επίμαχου Ο.Τ. 107Α, με αλλαγή χρήσης γης, από χώρο για ανέγερση εμπορικού κέντρου, σε χώρο για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Για την πρόταση αυτή ελήφθη υπόψη:

  • ο πληθυσμός της Καλλιτεχνούπολης που εμφανίζει διαχρονικά εντυπωσιακή αύξηση (στοιχεία απογραφών της ΕΛ. ΣΤΑΤ. του 1981),
  • οι ανάγκες της εν λόγω περιοχής για χωροθέτηση νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου διαφαίνονται και τεκμηριώνονται ήδη από το 2011,
  • οι μαθητές του οικισμού απορροφώνται από τα σχολεία της Ραφήνας και του Πικερμίου, που είναι προσβάσιμα μόνον μέσω Ι.Χ. αυτοκινήτου ή σχολικού και για την προτεινόμενη χωροθέτηση, το Ο.Τ. 107Α είναι κατάλληλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις