Κορονοϊός Καστοριά:Μητέρα και βρέφοςνοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και είναισε πολύ καλή κατάσταση, με το βρέφος μάλιστα να θηλάζει. Όπως ανέφερε ο κ.Δημήτρης Ψευτογκάς, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών, «μεταδόσεις ενδομήτριες έχουμε σε άλλους ιούς, ηπατίτιδα C, HIV. H μόλυνση είναι μετά τη γέννηση του παιδιού». Δεν υπάρχει περίπτωση να κόλλησε στη μήτρα, σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο prlogos.

Το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και δεν νοσηλεύτηκε καθόλου, έμεινε μόνο δύο μέρες, αφού δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι του στην Καστοριά και εκεί πιθανόν νόσησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ήδη ιχνηλάτηση των επαφών του με συγγενείς, ακόμα και του μικρού αδελφού του και θα ληφθούν δείγματα.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ψευτογκά στον flash.tv


Σημειώνεται πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορονοϊό, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Βαριά χτυπημένη από την πανδημία είναι η πόλη της δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 στο νομό και προέρχονται και από δημοτικές ενότητες της Καστοριάς. Μετά την 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών που έφυγε από τη ζωή, τον 19χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ, ακολούθησε και ένας 44χρονος άνδρας που επίσης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνουν με αγωνία τα τοπικά ΜΜΕ, αποδεικνύεται ότι η νόσος δεν έχει ηλικίες.


Δραματική έκκληση για μάσκες

Έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ώστε να προμηθεύσει τόσο το Νοσοκομείο όσο και το ΕΚΑΒ της πόλης. Η περιφέρεια απευθύνει έκκληση σε ιδιώτες και ποντάρει στην ιδιωτική πρωτοβουλία σε μία προσπάθεια να καλύψει τα κενά του κράτους. Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητά από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση της η περιφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι «οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας». Τονίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις