Κορονοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ 90 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό έχει ριχτεί στη μάχη κατά της πανδημία και όπως επισημαίνουν πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα όπλα καθώς οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι μεγάλες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ είναι η εξής:

« Συνολικά τώρα έχουμε 90 συναδέλφους που νοσούν. 400 συνάδελφοι σε καραντίνα. Νόσησαν και οι πρώτοι δύο συνάδελφοι στο Νοσοκομείο αναφοράς το Σωτηρία ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια στη 2η πνευμονολογική κλινική.
Όλοι η κλινική έχει εκτεθεί και συζητάνε πόσοι θα βγουν σε καραντίνα. Στο Μευτηριο ελενας Βενιζέλου βρέθηκε γιατρός να νοσεί της πέμπτης κλινικής. 11 Συνάδελφοι από αίθουσα τοκετών σε καραντίνα. Συμπτώματα εμφανίζει και άλλη μια γιατρός και έγινε εργαστηριακός έλεγχος. Στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας νοσούν οκτώ συνάδελφοι . Υπάρχουν και ευχάριστα νέα. Σήμερα γύρισαν από την 14ημερη καραντίνα 20 συνάδελφοι τους οποίους παρέτεινε τη καραντίνα η διοικήτρια του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Ο ΕΟΔΥ λέει για επτά ημέρες ή και καθόλου. Το χημειοθεραπευτικό και ακτινοδιαγνωστικό του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά με ασφάλεια από τη πρώτη στιγμή.


Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν τώρα 12 συνάδελφοι. Συνεχίζονται οι έλεγχοι. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών. Ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο εργαστηριακός Έλεγχος είναι πλημμελής.. Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες. Παράδειγμα στο Αττικό σήμερα ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική που νοσηλευει περιστατικά κορονοιου. Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός.Το ίδιο συνέβη και με το δότη οργάνων που κατέληξε στο Αττικό. Εισήχθη 18/3 και νοσηλευόνταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής»