ΕΟΠΥΥ_ Φάρμακα Υψηλού Κόστους:Ξεκινά η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς.

Πρέπει άμεσα οι ιδιώτες Φαρμακοποιοί που συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ ,ακολουθώντας τον σύνδεσμοhttps://fyk.eopyy.gov.gr/login.
Πατώντας στο «Πρώτη είσοδος Φαρμακείου» και επικυρώνοντας τα στοιχεία τους, το Φαρμακείο είναι πλέον διαθέσιμο προς τους ασφαλισμένους για παράδοση ΦΥΚ.

Θυμίζουμε ότι οΕΟΠΥΥ έχει θέσησε πιλοτική λειτουργία την υπηρεσία "Ραντεβού για παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους". Η υπηρεσία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας. Ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, και έχουν στην διάθεσή τους ηλεκτρονική συνταγή σε ισχύ, έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν – αρχικά – από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην οδό Απ. Παύλου 12, στο Μαρούσι, χωρίς αναμονή.

Ειδικότερα οι ασθενείς θα μπορούν επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr και http://fykrandevou.eopyy.gov.gr/) και την εφαρμογή "Παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους".Η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ).