Κορονοϊός Καστοριά: "Έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία, ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας" δήλωσε.

Και πρόσθεσε: "Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής μέσα ατομικής προστασίας: Πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και μονάδα τεχνητού νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών.Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε".

Το πέμπτο θύμα στην περιοχή και ο 29ος νεκρός στη χώρα από τον κορονοϊό, είναι ένας 89χρονος άνδρας που κατέληξε τα ξημερώματα, ύστερα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στα νεφρά του.Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 14 άτομα με τον ιό, ενώ μία ηλικιωμένη γυναίκα 85 ετών, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα περίπου 15 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κάποια εκ των οποίων είναι διασωληνωμένα.

Εκκλήσεις για υγειονομικό υλικό…

Υπενθυμίζεται πω οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση για γιατρούς και μέσα προστασίας.

Η ΠΕ Καστοριάς απηύθυνε έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 & FFP3 για το Νοσοκομείο καιτο ΕΚΑΒ.Η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζήτησαν από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου "να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού". Η αντιπεριφέρεια ανακοίνωσε πως "οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας".

Αναφερόταν πως "όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις