Ολυμπία Τελιγιορίδου για νοσοκομείο Καστοριας: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υφυπουργού Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για την έλευση νέων γιατρών στο νοσοκομείο της Καστοριάς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ούτε έναν γιατρό στην Καστοριά» επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δηλώνει πως αρχικά «με χαρά άκουσα αρχικά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά πως έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς».

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου εξηγεί πως «για την ακρίβεια αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο». Επίσης η Ολυμπία Τελιγιορίδου δηλώνει πως «από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ούτε μία για την Καστοριά» και «επίσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς». Συνολικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος.Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους. Άνθρωποι χάνονται.Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση». Μάλιστα η Ολυμπία Τελιγιορίδου σχολιάζει πως «ίσως γι αυτό δε με κάλεσαν στη σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ. Για να μην αποκαλύψω το ψέμα τους» επισημαίνοντας πως «έναν στρατιωτικό μόνο φέρνουν κι εκείνον όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμβουλεύει τον περιφερειάρχη».

Θυμίζουμε ότι με βάση τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωση που ανέγνωσε στην απογευματινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς, «προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις