Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σαρωτικούς ελέγχους συνεχίζει να κάνει η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων άσκοπης κυκλοφορίας στους δρόμους. Επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους (από και προς την εργασία, προς φαρμακεία – νοσοκομεία – γιατρούς, προς αγορά ειδών πρώτης ανάγκης) και κατόπιν ειδικής άδειας και μίας διαδικασίας που περιλαμβάνει και αποστολή sms. Σε περίπτωση που δεν το εφαρμόσουμε το πρόστιμο που θα μας επιβληθεί θα είναι 150 ευρώ. Τι ισχύει για μας που θέλουμε να πάμε μέχρι το περίπτερο;

Η διαδικασία για όσους θέλουν να βγουν προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα είναι απλή. Όσοι θέλουν να μεταβούν σε ένα περίπτερο θα πρέπει να στείλουν ms στο 13033 , χωρίς χρέωση.

Το sms θα πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή:

Τον αριθμό δυο (2) που είναι ο κωδικός για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Κενό.
Το όνομα και το επώνυμο του. Κενό.
Τη διεύθυνσή του (Οδός, Αριθμός, Πόλη /Περιοχή). Αποστολή στο 13033.

Είναι σημαντικό να έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα, καθώς σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύεται η ταυτότητα αλλά και το SMS.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να στείλει το SMS, θα πρέπει να ετοιμάσει και να επιδείξει σε περίπτωση ελέγχου Χειρόγραφη Βεβαίωση. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα,
Υπογραφή

Επίσης, πρέπει να διευκρινιστεί πως για κάθε προορισμό χρειάζεται και ένα διαφορετικό sms. Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος θέλει βγαίνοντας από το σπίτι να πάει σε τράπεζα, σούπερ μάρκετ και φαρμακείο, θα πρέπει να στείλει τρία ξεχωριστά sms στο 13033.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις