Κορονοϊός: Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Πλέον τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα ανέρχονται σε 36. Οπως μετέδωσε το Open TV, κατέληξε ένας άνδρας 65 ετών στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ένας ακόμη άνδρας 65 χρόνων στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένας 77χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς κι ένας ασθενής αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σισμανόγλειο.

Νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο Ρέθυμνο, θετικός στον ιό βρέθηκε ένας 58χρονoς ιερέας, ο οποίος νοσηλεύεται στηνειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Είναιτο 12ο κρούσμα στην Κρήτη. Επίσης, πρώτο κρούσμα είχαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.Πρόκειται για μία περίπτωση νεαρού άνδρα ο οποίος ήρθε πρόσφατα απ’ το Λονδίνο. Πρώτο κρούσμα και στην Κέρκυρα, πρόκειται για62χρονο που νοσηλεύεται από την Πέμπτη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με την σύζυγό τουεπέστρεψαν στις 17 Μαρτίου από το Βέλγιο και τους δόθηκαν οδηγίες καραντίνας κατ’ οίκον. Την περασμένη Πέμπτη επικοινώνησε με τον γιατρό του, λέγοντας ότι έχει πυρετό και αισθάνεται αναπνευστική δυσφορία. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ζητήθηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μέχρι χθεςτα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ηχώρα μας ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη της πανδημίας, τόσο ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, όσο και ως προς τους θανάτους από τον νέο ιό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.Ως τις 28 Μαρτίου είχαμε 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή βρισκόμασταν στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόμασταν πριν μία εβδομάδα.

Η χώρα μας έχει περίπου 102 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

Ως προς τους θανάτους, η Ελλάδα καταγράφει 32 απώλειες ζωών, ως τώρα και βρίσκεται στην 28η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου, από 24η πριν μια εβδομάδα. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου τρεις θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 33η θέση διεθνώς και στην 16η στην ΕΕ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο.