Κορονοϊός Εκκλησίες: Η απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία. Η απόφαση για κλείσιμο των εκκλησιών, πέρασε από πολλές "περιπέτειες" με την κυβέρνηση να δείχνει αναποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των μαζικών συναθροίσεων και κοινωνιών ακόμη σε περίοδο πανδημίας. Λάδι στη φωτιά έριξε και η παρουσία του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στις 22 Μαρτίου, να ψέλνει σε ναό, την επόμενη της πρώτης καθημερινής ενημέρωσης του κοινού για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Στις 16 Μαρτίου, με απόφαση του πρωθυπουργού, ανέστειλε τις λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείαςκάθε δόγματος και θρησκείας. "Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

Η Ιερά Σύνοδος, στην οποία αφέθηκαν οι αποφάσεις για το ζήτημα ως τότε, είχεαποφασίσει να αναστείλει όλες τις λατρευτικές συνάξεις, εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνταν μεταξύ 7 και 8 το πρωί.

Σήμερα κυκλοφόρησε καινέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων, μέχρι 11 Απριλίου, σε 66 κλάδους της οικονομίας.Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ οι κλάδοι που θα παραμείνουν κλειστοί είναι – μεταξύ άλλων – λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από είδη ψιλικών και περιπτέρων, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ'οίκον (e-shop κτλ.), λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα,ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα,εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα,βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα,εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο εφημερίδων, αθλητικού εξοπλισμού, παιχνιδιών, υποδημάτων, καλλυντικών κ.α.Σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και των καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας αυτή επιτρέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις