ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Από αυτή την Δευτέρα θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική εγγραφή ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν δελτίο ανεργίας, ή να υποβάλλουν την αίτησή του για την τακτική επιδότηση (επίδομα ανεργίας) που χορηγεί ο οργανισμός.

(Με στόχο να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις δικαιούχων, ενεργοποιείται από Δευτέρα το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων του ΟΑΕΔ)

Το μέτρο αυτό επιταχύνθηκε αφενός προκειμένου να υπάρξει μείωση του συνωστισμού στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά.

Τα ραντεβού

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά». Πάντως ειδικά για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματίσει ραντεβού εφόσον χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή την ηλεκτρονική αίτηση, τότε το ραντεβού αυτόματα ακυρώνεται. Εφόσον το ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί τότε αντίστοιχα δεν θα υπάρξει προγραμματισμός μετά την ηλεκτρονική εγγραφή ή αίτηση. Παρόλα αυτά η δυνατότητα ραντεβού θα συνεχίσει να ισχύει για τους δικαιούχους που δεν έχουν την δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών μέσων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ έχει υλοποιηθεί «ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανέργους, εργαζόμενους, εργοδότες και επιχειρήσεις». Επίσης σημειώνεται ότι «η πρόσβαση νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του TAXISnet».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις