Απαγόρευση κυκλοφορίας:Πρόστιμο σε συνολικά 2.235 πολίτες επέβαλε η αστυνομία το Σάββατο και την Κυριακή για παράβαση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 150 ευρώ. Έγιναν συνολικά 13 συλλήψεις για την παράβαση λειτουργίας καταστημάτων. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πουαποκάλυψε ο ΝίκοςΧαρδαλιάς, ότι πολλοίεπικαλούνται βλάβη στα υδραυλικά σε σπίτια εκτός Αθηνών ή όπως ένας 53χρονος στη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια ελέγχου την ώρα που έφευγε οίδιος από ψητοπωλείο τρώγοντας και κρατώντας σακούλα με τα σουβλάκια και τις πίτες, επέδειξε στους αστυνομικούς το sms που είχε στείλει, το οποίο ωστόσο ήταν για σωματική άσκηση.

Εκτός όμως από της παραβάσεις, το Σαββατοκύριακο παρουσιάστηκε το φαινόμενο να κυκλοφορούν πολλοί πολίτες που αν και είναι όλα τα νόμιμα εξόδου, ήταν η 3η ή και 4η έξοδός τους με αποτέλεσμα πρακτικά να ακυρώνεται η έννοια του περιορισμού, αφού και σε ομαλές συνθήκες άνευ περιορισμού κατά μέσω όρο δεν βγαίνουμε περισσότερες φορές από το σπίτι.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχουν σενάρια να γίνει πιο αυστηρό το συγκεκριμένο μέτρο ώστε να μην ανατραπεί ο καλός μέχρι σήμερα έλεγχος του περιορισμού του COVID-19. Οι προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι είναι ναπεριοριστούν οι έξοδοι σε 2 τις μετακινήσεις ημερησίως για τον κάθε πολίτη, μιας και τώρα είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν άτομα που στέλνουν ακόμα και 6 (!) μηνύματα ανά 24ωρο προκειμένου να βγουν έξω. Έτσι, αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά με τις άσκοπες εξόδους θεωρείται δεδομένο πως θα πάμε σε μάξιμουμ 2 για τον καθένα.

Ενώ παράλληλα να αυξηθεί κι άλλο το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους συλλαμβάνονται να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν ενημερώσει.Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα και στην Κύπρο συνεδριάζουν στις 15:00 για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την κατάχρηση των αδειών εξόδου, και είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα αποφασίσουν καθώς θα είναι παράδειγμα για παρόμοια μέτρα και στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις