Μανώλης Γλέζος: Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του αγωνιστή της αριστεράς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας στα 97 του χρόνια. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των απαγορεύσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Την ίδια ώρα η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου.

Σημειώνεται πως υπό άλλες συνθήκες εκατοντάδες θα έσπευδαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο. Ωστόσο, λόγω της καραντίνας αυτό δεν θα καταστεί δυνατό. Έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν με παρατεταμένο χειροκρότημα και με τραγούδια από τα μπαλκόνια τους.

Το κάλεσμα στο Facebook

Χρήστες του Facebook απηύθυναν κάλεσμα ώστε να αποχαιρετήσουν τον Μανώλη Γλέζο από τα μπαλκόνια τους. Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία. Θα τον αποχαιρετίσουμε όμως, όπως και να ‘χει. Με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3),στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τη λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με τραγούδια και με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας όταν αυτή ανακοινωθεί».

Χειροκροτήματα και τραγούδια