Κορονοϊός Καστοριά Χαρδαλιάς:Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, παρουσία του υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των τοπικών φορέων και με τηλεφωνική παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα επιτήρησης για τη Μεσοποταμία και ειδικά μέτρα για την πόλη της Καστοριάς. Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής ιστοσελίδας, οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας πρόκειται να τεθούν σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι παρά μόνο για θέματα υγείας.

Οι προμήθειες των πολιτών θα γίνονται μέσω διανομής από τα σούπερ μάρκετ. Ο Δήμος Καστοριάς θα έχει την υποστήριξη στην όλη διαδικασία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ελαστικότητα θα υπάρξει σε κτηνοτρόφους για τη φροντίδα των ζώων τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οκ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο τονομό Καστοριάς και κατάργηση των τύπων βεβαίωσης Β4, Β5, Β6. Θα επιτρέπεται η μετάβαση στην εργασία, σεγιατρό, σε σούπερ μάρκετ και σε τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργούν το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το ΤΕΠ covid-19, όλος ο εργαστηριακός τομέας, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η νοσηλεία ύποπτων για covid-19 περιστατικών σε 23 κλίνες. Τη λειτουργία του συνεπικουρούν και τα όμορα νοσοκομεία, στα οποία διακομίζονται περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Στις 33 καλυμμένες θέσεις του ιατρικού προσωπικού προστέθηκαν με μετακίνηση και έχουν αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ μικροβιολογίας, δέκα αγροτικοί γιατροί, επτά νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, δύο εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας.

Εκτός του νοσοκομείου, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Καστοριάς συμμετέχουν ενεργά τόσο το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού σε ολοήμερη λειτουργία και εφημερίες με πέντε γενικούς ιατρούς, έναν παιδίατρο, έναν ακτινολόγο, δύο οδοντιάτρους και δυο ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, όσο και το Κέντρο Υγείας Καστοριάς για κάλυψη συνταγογραφικών και άλλων αναγκών με έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν οδοντίατρο, έναν οφθαλμίατρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις