Τεστ Κορονοϊού – Νοσοκομείο Σύρου: Ο διοικητή του νοσοκομείου ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων ότι θα χρεώνεται όποιος πολίτης κάνει τεστ για κορονοϊό και το δείγμα του είναι αρνητικό. Επικαλέστηκε σχετικές οδηγίες του Ινστιτούτου Παστέρ, σύμφωνα με τις οποίες για να λαμβάνεται δείγμα δίχως χρέωση, θα πρέπει πρώτα ο ασθενής να έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να έχει ενημερώσει τόσο το νοσοκομείο στο οποίο θα γίνει η εξέταση, όσο και το Ινστιτούτο Παστέρ.

Η πρακτική αυτή, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, εγκυμονεί κινδύνους, αφού οι ασθενείς θα αποφεύγουν να κάνουν το τεστ αν δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Οι ίδιοι ζητούν να αλλάξουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και βέβαια του ινστιτούτου «Παστέρ» ώστε να μην ξεφύγει ο ιός.Για τον λόγο αυτό, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη παρέμβαση στον υπουργό Υγείας, ζητώντας την απόσυρση του εγγράφου του ΕΟΔΥ και του Ινστιτούτου στο οποίο ελέγχονται τα δείγματα.

«Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.Σύμφωνα άλλωστε με τους γιατρούς και νοσηλευτές, θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδιο οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς χρέωση.

«Την ώρα όμως που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ εμείς βάζουμε επιπλέον εμπόδια. Δείτε πως διαχειρίζεται τον ιό η Γερμανία» αναφέρει σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις