Κορονοϊός μέτρα:Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Άνδρας της δημοτικής αστυνομίας έκανε μέχρι και κεφαλοκλείδωμα σε άνδρα, ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσειτραβώντας το μπλοκάκι του υπαλλήλου, όταν πήγε να του επιβάλλει πρόστιμο.

Όπως φαίνεται ο ηλικιωμένος δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για να κυκλοφορεί έξω λόγω των απαγορεύσεων του κορονοϊού. Εντύπωση προκαλείτο γεγονός ότι σε κρούσματα αστυνομικής βίας πριν την πανδημία, συνήθως η ΕΛΑΣ προσπαθούσε να μην έχει μάρτυρες ή να εφευρίσκει ευφάνταστες δικαιολογίες όταν υπήρχε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως,ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός όχι απλά αδιαφορεί για την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας, αλλά περίπου επιδεικτικά επιτίθεται στον ηλικιωμένοόντας σίγουρος για ευνοϊκή κάλυψη από τα ΜΜΕ και προσβλέποντας στην κοινωνική αποδοχή της ενέργειάς του.

Διαβάστε:Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις: Στα σκαριά νέες απαγορεύσεις για τον περιορισμό του κορονοϊού


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Θεσσαλονίκη Νέα Παραλία: Ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι από2 το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου 2020, ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου προκειμένου να κάνουν συστάσεις για τις επόμενες ώρες στους κατοίκους αναφορικά με το «λουκέτο», ενώ από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, στις 2 το μεσημέρι, θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ στους παραβάτες.

Τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί αποτρέπουν τους πολίτες να κυκλοφορήσουν στη Νέα Παραλία. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης, ενώ η περιοχή θα παραμένει κλειστή καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Εν τω μεταξύ, συστάσεις σε πολίτες που περίμεναν έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης ώστε να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, απηύθυναν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020αστυνομικοί, σε κεντρικά σημεία της πόλης. Παράλληλα, προέβησαν και σε ελέγχους των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών πιστοποίησης εξόδου από το σπίτι.

Διαβάστε: Αστυνομικοί έλεγχοι σε ουρές τραπεζών – 268 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις