Κορονοϊός ΆγιοΌρος: Οι τέσσερις μοναχοίείχαν ταξιδέψειαπό τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία, προσκεκλημένοι τουΑρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτακαι μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα τουιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Ένας εκ των μοναχών μοναχούς νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να μεταφερθούν και οι άλλοι τρεις που πήγαν για εξετάσεις στο Ιπποκράτειο και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.Ο ένας εξ αυτών ήταν εκείνος που έβγαλε τον 58χρονο, με όχημα του μοναστηριού την περασμένη εβδομάδα και τον μετέφερε αρχικά στονοσοκομείο Πολυγύρουκαι στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σεσταθερή κατάστασηεξακολουθεί να νοσηλεύεται στονοσοκομείο ΑΧΕΠΑο58χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, που διαγνώστηκεθετικός στον κορονοϊό, ενώ από σήμερα σε διπλανούς θαλάμους θα βρίσκονταικαι άλλοι τρεις μοναχοί της ίδιας μονής. Και οι τέσσερις είχαν ταξιδέψειαπό τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία, όπου προσκεκλημένοι τουΑρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα τουιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Ο ένας από αυτούς ήταν εκείνος που έβγαλε τον 58χρονο με όχημα του μοναστηριού την περασμένη εβδομάδα και τον μετέφερε αρχικά στονοσοκομείο Πολυγύρουκαι στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.
Στη συνέχεια μετέβη σε διαμέρισμα που διατηρεί η μονή στη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε εκεί σε καραντίνα. Οι άλλοι δύο μοναχοί έμεναν από τις 19 Μαρτίου που μπήκαν στο ΆγιοΌρος, σε κτίριο έξω από τη Μονή Ξενοφώντος.


Tο Άγιο Όρος έχει σταματήσεινα δέχεται επισκέψεις, σε αντίθεση με κληρικούς που καλούν τον κόσμο σε λειτουργία παρά την απαγόρευση τηςκυβέρνησης.

Την περασμένη Κυριακή που ένιωσαν αδιαθεσία, βγήκαν με αυτοκίνητο του μοναστηριού από το χερσαίο σύνορο στην Ουρανούπολη κι από εκεί πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Πριν μεταβούν για εξετάσεις στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον μοναχό που ήταν εκεί σε καραντίνα. Οι τρεις τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί, αναμένεται λοιπόν να διακομιστούν και αυτοί στο ΑΧΕΠΑ.

Μεταξύ των αγιορειτών μοναχών ωστόσο επικρατεί αναστάτωση, τόσο για το γεγονός ότι οι τέσσερις μοναχοί που επέστεψαν από την Βρετανία εν μέσω των περιορισμών, δεν έμειναν εκτός Αγίου Όρους. Όσο και για τον τρόπο που βγήκαν, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αυτοκίνητο των δύο μοναχών που έφυγαν την Κυριακή, επέβαινε και τρίτο άτομο.


Τώρα που έρχεται Πάσχα ας καταλάβουν οι πιστοί ότι η πίστη δεν είναι θέμα χωροταξικό, αλλά μπορεί να εκδηλώνεται παντού

Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί δεν διακόπηκε η περιοδεία της αντιπροσωπείας, τα μέλη της οποίας επισκέφτηκαν διαδοχικά το Εδιμβούργο, το Λονδίνο, το Μπρίστολ, το Μπέρμιγχαμ, εφόσον είχε ήδη ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα και περιορισμοί.Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων μοναχών δεν εμπνέει ανησυχία και τα συμπτώματα που έχουν είναι ήπια.

Μιλώντας στοethnos.gr, οδιευθυντής του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα σε όλη την Αθωνική Πολιτεία και διαβεβαίωσε ότι οι τέσσερις μοναχοί ήταν όλο αυτό το διάστημα σε καραντίνα και δεν ήρθαν σε επαφή με κανέναν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις