Κορονοϊός Ρόδος: Πιο αναλυτικά, έπειτα από επανέλεγχο των 14 δειγμάτων ασθενών, που απεστάλησαν από το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στο Ινστιτούτο, διαπιστώθηκε ότι το θετικό για κορονοϊό δείγμα, δεν ανήκει στονεαρό σμηνίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ο σμηνίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 σε αρνητικό θάλαμο του νοσοκομείου της Ρόδου, αναμένεται να επιστρέψει στη μονάδα του αφού δεν έχει νοσήσει από κορονοϊό, αλλά από απλή γρίπη.

Πλέον έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος από τους υπόλοιπους 13 ασθενείς, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν στο Παστέρ, είναι θετικός στον κορονοϊό ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα και να ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση.Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης 31 Μαρτίου 2020, έγινε γνωστό από την εφημερίδα «Ροδιακή», ότιένας σμηνίτης της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος εισήχθη για νοσηλεία πριν από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου με συμπτώματα της νόσου βρέθηκε θετικός. Ο 25χρονος που κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας και υπηρετεί τη θητεία του στο νησί, παρουσίασε κάποια ενδεικτικά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς της μονάδος, αφού αρχικά τον περιέθαλψαν στη μονάδα, να τον μεταφέρουν το Σαββάτο στο νοσοκομείο της Ρόδου. Εκεί ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται για ύποπτο περιστατικό και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε μονάδα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Να σημειωθεί ότι οεκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι σε 1.314 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ανακοίνωσε 82 νέα περιστατικά. Πρόσθεσε ότι 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (οι 17 γυναίκες). Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η χώρα μας έχει 49 θανάτους. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι στα 72 έτη.

Επίσης, 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι μετά από έλεγχο σε κρουαζιερόπλοιο, 20 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί. Επιβάτες και πλήρωμα συνολικώς αριθμούσαν σε 383 άτομα.(Διαβάστε αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις