Μανώλης Γλέζος: Πιο αναλυτικά, ο Βλαντιμίρ Πούτινστο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο «πραγματικό φίλο της Ρωσίας»και «σταθερό υποστηρικτή της εδραίωσης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και τονίζει πως «θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών». Μιλά για ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δωσίλογών τους».

«Παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπόνιας και της υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος», επισημαίνει ο Ρώσος πρόεδρος. Να σημειωθεί ότι τοτηλεγράφημα του Βλαντιμίρ Πούτιν κοινοποίησε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Διαβάστε: Κηδεία Γλέζου: Μεσίστια η σημαία σε Ακρόπολη και Βουλή – Σε στενό κύκλο η κηδεία του ιστορικού αγωνιστή της ΑριστεράςΔιαβάστε: Μανώλης Γλέζος: Τη μνήμη του τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας

Αναλυτικά το τηλεγράφημα του κ. Πούτιν, προς τον έλληνα πρωθυπουργό:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Μόσχα, Κρεμλίνο, 1 Απριλίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεχθείτε παρακαλώ τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξέχοντος πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της Ελλάδας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας.

Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δωσίλογών τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.

Παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπόνιας και της υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά τιμής,

ΒΛ.ΠΟΥΤΙΝ».


Το τελευταίο «αντίο»

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1η Απριλίου 2020, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαντον εμβληματικό αγωνιστή της Αριστεράς.H τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της πανδημίας. «Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του. Ειδικότερα, τελέστηκε στη μία το μεσημέρι στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου της Αθήνας. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Παράλληλα, μεσίστια κυματίζει η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης προς τιμήν του ιστορικού αγωνιστή (Διαβάστε αναλυτικά).