Κορονοϊός προϊόντα: Ο νέος ιός Covid-19 έχει επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στην οικονομία, ωστόσο κάποια προϊόντα έχουν δει μια πρωτοφανή άνοδο στις πωλήσεις τους. Τα αντισηπτικά, τα υγρομάντηλα, το οινόπνευμα ακόμα και το ξύδι βλέπουν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται. Υπάρχει όμως ένα προϊόν που έχει άνοδο πωλήσεων έως και 1000% και έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις πρώτες μέρες εμφάνισης του ιού στη χώρα μας! Το γνωστό με το.πράσινο χρώμα και το φιδάκι που τυλίγεται σε ένα ξίφος

Πρόκειται για το γνωστό αντισηπτικό gel Dettol και όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Reckitt Benckiser στην Eλλάδα, Nίκος Tσακαλάκης, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έκρηξη στις πωλήσεις του. Ο ίδιος σημειώνει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις του προϊόντος στη χώρα μας, αλλά από αρχές του Απρίλη η κατάσταση ομαλοποιείται.

«H εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλή. Yπάρχουν κάποιες ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένους κωδικούς από τα brands τα οποία διαθέτουμε» αναφέρει. «H μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ξεκίνησε από τις τελευταίες δύο ημέρες του Φεβρουαρίου και μετά, δηλαδή περίπου εδώ και έναν μήνα. Tώρα όσον αφορά τα ποσοστά, αν μιλάμε για τα αντισηπτικά gel και τα μαντηλάκια υπάρχει μια αύξηση των πωλήσεων που ξεπερνάει το 1000%» τόνισε.

Σημείωσε, δε, ότι ήταν αδύνατο να καλυφθεί μια τόσο εκρηκτική άνοδος της ζήτησης καθώς τα αποθέματα εξαντλήθηκαν άμεσα. Επισημαίνει ότι «ανταποκριθήκαμε πολύ γρήγορα ζητώντας νέες ποσότητες από τα εργοστάσιά μας στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο».

Όπως σημείωσε στο thessaliaeconomy.gr η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Ωστόσο, σημειώνεται πως στην Eλλάδα δεν υπάρχει παραγωγική μονάδα κι έτσι τα προϊόντα εισάγονται από τα εργοστάσια της Reckitt Benckiser στην Eυρώπη και την Aσία.

Σημειώνεται πως τα αντισηπτικά gel όλων των εταιρειών έχουν γνωρίζει αλματώδη αύξηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις