Κορονοϊός «Ελ. Βενιζέλος»: Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στις αρχές η κατάσταση που επικρατεί στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά μετά από την απαγόρευση ελλιμενισμού του στην Ισπανία και στην Τουρκία. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πάνω από 120 επιβάτες του πλοίου. Στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν χθες, Τρίτη, ακόμα 20 νέα κρούσματα, μετά τα 20 που είχαν επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 120, ενώ στο πλοίο επιβαίνει το πλήρωμα και ακόμη άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων (σύνολο 383).

Δύο από τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr από άτομα που βρίσκονται εντός του πλοίου, η πλειονότητα είχε ανεβάσει πυρετό και εμφάνιζε ύποπτα συμπτώματα. Σχετικά τεστ που έγιναν σε άπαντες. Μια γραμμή πληροφόρησης αναφέρει προς το flash.gr ότι τα ποσοστά των θετικών τεστ αναμένεται να είναι συντριπτικά.Διαβάστε: Κορονοϊός: Κατέληξε 78χρονη από τη Φούστανη Πέλλας – Στους 52 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα


Το πλήρωμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως και υπόλοιποι ναυτικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για τουλάχιστον 12 ημέρες.

Το πλοίο είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κορμός των επιβαινόντων είναι περί τους 150 Τούρκοι μηχανικοί και τεχνίτες, ενώ μαζί τους βρίσκονται και 35 Έλληνες. Συνολικά στο πλοίο βρίσκονται εργάτες από 13 χώρες όπως η Ινδονησία (83 άτομα), η Ουκρανία (82 άτομα), η Βουλγαρία και το Καζακστάν.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

Το «Ελ. Βενιζέλος» έφτασε στις 21 Μαρτίου τον Πειραιά. Του απαγορεύτηκε να «δέσει» και το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις