Κορονοϊός Διατροφή:Η βιταμίνη του ήλιου η αλλιώς η βιταμίνη D, είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης, κλινικός διαιτολόγος/διατροφολόγοςπροτρέπει όλους, μετά το κίνημα του «Μένουμε στο σπίτι», να εφαρμόσουμε το κίνημα τηςταράτσας έτσι ώστε να «μαζέψουμε» βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του ιού αλλά και γιατί ο ήλιος δεν μπορεί εύκολα να αναπληρωθεί.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό πως δρα κατά της οστεοπόρωσης και της διατήρησης ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος, ωστόσο συνδέεται επίσης και με την καταπολέμηση των ιώσεων. Συγκεκριμένα, μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως ο νέος κορονοϊός προσβάλλει το αναπνευστικό, οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη.

Ποιες είναι οι σούπερ τροφές που έχουμε στα σπίτια μας και μπορούμε να αγοράσουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις