Κορονοϊός Χαρδαλιάς: Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων διαπιστώθηκε ότι 23 είναι θετικοί στον ιό Covid-19. Κανένα από τα 23 άτομα δεν νοσεί ούτε έχει συμπτώματα της νόσου, είπε ο υφυπουργός. Επίσης από τον έλεγχο προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού ήταν αρνητικά. Κατά την διάρκεια της καραντίνας απαγορεύεται ρητά η είσοδος και έξοδος από την δομή, ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχυμένη παρουσία.

Επίσης, στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων, ενώ η ΓΓ Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων. Ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε «προσηλωμένοι στο στόχο, με επιμονή, πειθαρχία και συνέπεια για να σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας, να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου». Ο κρατικός μηχανισμός, είπε, αναλαμβάνει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε: Τσιόδρας: «Αν ακολουθούσαμε την τακτική της Ισπανίας, θα είχαμε 2.265 νεκρούς»


Κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο

Προσήλθε πριν από δύο 24ωρα με συμπτώματα, γυναίκα 69 ετών στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου και έγιναν όλες οι σχετικές εξετάσεις και βρέθηκε θετική στον ιό Covid-19.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιχνηλάτησης που ακολουθήθηκε και προκειμένου να αποφευχθεί φαινόμενο επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί για 14 μέρες».

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς «η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη». Όπως είπε «χρήζει άμεσης αντιμετώπισης», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον χρειαστεί.

Τέλος ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της σώματος κ. Τασούλα, να διατεθούν 8 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για την δημιουργία 50 πλήρως εξοπλισμένων ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Εκλεισε την ενημέρωση με την φράση του πρωθυπουργού: «Είμαστε στο τέλος της αρχής» επαναλαμβάνοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και κάθε μέρα που περνάει απαιτείται μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία για να συνεχίσουμε να παραμένουμε στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις