Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις καθώς φαίνεται πως «παίρνει αρνητικά μηνύματα» από τους ελέγχους που γίνονται στους δρόμους. Την ίδια ώραη καταγγελία που έκανε σχετικά με την έξοδο του Πάσχα ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών προκαλεί κλαυσίγελο. ΟΣτράτος Μαυροειδάκοςμιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι πολίτες σκαρφίζονται διάφορους τρόπους, για να καταφέρουν να φύγουν το Πάσχα: «Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε.

Ο κ. Μαυροειδάκος επεσήμανε ότι «είναι λίγοι αλλά το κάνουν» χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. Συνέχισε λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους έλληνες αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό».

Πέτσας: Θα κλείσουμετα διόδια

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» και επανέλαβε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα εξεταστεί ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

Σχετικά με τις καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα.» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις