Σωτήρης Τσιόδρας: Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο άνθρωπος που με έχει καταφέρει να κάνει όλη την Ελλάδα κρέμεται από τα χείλη του κάθε απόγευμα στις 6 για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο κ. Τσιόδρας είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και παλεύουν καθημερινά να κάνουν τους ανθρώπους καλά με κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι.

Ο λοιμωξιολόγος βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» και μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για τη δύσκολη μάχη που δίνουν όλοι κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» επαναλειτούργησε τις τελευταίες εβδομάδες και σε αυτό νοσηλεύονται ήπια κρούσματα του κορονοϊού, ώστε να «ανακουφίζονται» τα νοσοκομεία αναφοράς.


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με αγάπη από την ημέρα που βρέθηκε ο καθηγητής Τσιόδρας στο νοσοκομείο λοιμωδών Αγία Βαρβάρα και όπως μετέφερε φίλος του ανθρώπου που τις τράβηξε και τις δημοσίευσε (δημόσια) στο facebook, ο κ. Τσιόδρας βρίσκεται εκεί κάθε μέρα για να τους κάνει μαθήματα να τους συντονίσει να εμψυχώσει τους ασθενείς και μετά ακολουθεί η ενημέρωση στους Έλληνες.


Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Τις φωτογραφίες μου τις έστειλε φίλη νοσηλεύτρια η οποία με δική της επιθυμία ζήτησε να μετατεθεί στο νοσοκομείο λοιμωδων Αγίας Βαρβάρας που επαναλειτουργει τις τελευταίες εβδομάδες. Στις φωτογραφίες είναι ο κ Τσιοδρας ο οποίος είναι μαζι τους κάθε μέρα από το πρωί για να τους συντονίσει και να τους κάνει μαθήματα και μετά χωρίς διακοπή περνάει στην ενημέρωση μας. Διάβασα σήμερα πως άλλη ελληνική επιστημονική ομάδα έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη για την εξέλιξη του ιού που ίσως σώσει πολλούς ανθρώπους. Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπούμε. Από την νοσοκόμα που παίρνει στην πλάτη της την ευθύνη, μέχρι το βαρύ πυροβολικό που ανοίγει δρόμους για την ανθρωπότητα. Πόσος πολύτιμος χώρος έχει καεί από τον δημόσιο διάλογο που ανήκει στο έργο αυτων των ανθρώπων αλλά αντίθετα αναλώθηκε σε σκουπίδια;».