Κορονοϊός Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κίνησης πολιτών στις παραλίες σε Πάτρα και Βόλο. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλο από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη», τόνισε και ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα». Έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.Γνωστοποίησε ότι οι επιβαίνοντες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που δεν νοσούν από κορονοϊό θα μεταφερθούν απόψε σε ξενοδοχεία στην Αθήνα. Ο ίδιος επανέλαβε εμφατικά ότι συνεχίζεται η προσπάθεια, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να «μένουν στο σπίτι».

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό και τον κάθε πολίτη γιατί σε αυτή τη μάχη ο καθένας έχει το ρόλο του και απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το αντιλαμβάνεται αυτό και το αποδεικνύει με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. «Αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι έχουμε και στόχο και σχέδιο. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αυτό τον πόλεμο, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και το σχέδιο για να πετύχουμε το στόχο είναι ένα: παραμένουμε σπίτι», τόνισε ο υφυπουργός. Είπε ότι αν παραμείνουμε συνεπείς στο στόχο δεν υπάρχει κανένας λόγος για περαιτέρω μέτρα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και βεβαίως σε καθημερινή βάση αξιολογούνται.


Διαβάστε: Τσιόδρας: Νέο πειραματικό εμβόλιο δίνει ελπίδες – 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά – 59 θάνατοι

Στα 1.613 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 99 νέα περιστατικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι έξι άνθρωπο κατέληξαν σήμερα στη χώρα μας από τον κορονοϊό, με το σύνολο των θανάτων έως τώρα να φτάνει στους 59. Ο ίδιος τόνισε ότι 92 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι (23 είναι γυναίκες). Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη, ενώ το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις