Έλενα Ακρίτα: Με όλα τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει φτάσεινα γίνει το πρόσωπο με την μεγαλύτερη δημοτικότητα αυτή τη χρονική περίοδο στην Ελλάδα, λόγω της σημαντικής ευθύνης που έχει.Ο λοιμωξιολόγος δίνει καθημερινό ραντεβού με τους Έλληνες πολίτες ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο κατά διαστήματα υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν καρτερικά απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα που θέτουν στον κ. Τσιόδρα. Μία από τις Ελληνίδες που καθημερινά περιμένει να ακούσει τον πασίγνωστο λοιμωξιολόγο είναι και η τηλεκριτικός, Έλενα Ακρίτα. Σε μία της ανάρτηση στο Facebook η ίδια τονίζει πως ακόμη δεν έχει λάβει από τον κ. Τσίοδρα τις απαντήσεις που περιμένει.

Αναλυτικά η τελευταία της χρονικά ανάρτηση

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

Κάθε μέρα θα το λέω. Συνάδελφοι, ρωτήστε τον επιτέλους.

Ο κ. Τσιόδρας είναι υποχρεωμένος πλέον να μάς ενημερώσει σήμερα για τις μάσκες. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα κι από απόσταση 7 μέτρων, είτε από σταγονίδια είτε κι από την αναπνοή ακόμα.

Με βάση τα νεα δεδομένα στην έρευνα για τον #Covid19:

1. Πρέπει ή όχι να κάνουμε τα τεστ;

2. Πρέπει ή όχι να φοράμε μάσκες;

Πολλοί γιατροί λένε πως και οι νοσούντες ασυμπτωματικοί πρέπει να φορούν μάσκα.

Αν όμως δεν κάνουμε το τεστ πως θα ξέρουν αν είμαστε νοσούντες ασυμπτωματικοί ή όχι;


H χθεσινή (4/4) ενημέρωση Τσιόδρα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 60 νέακρούσματατου Covid 19 ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά στα 1.673.εξάλλου όπως ανακοίνωσε έχουμε 9 θανάτους ανεβάζοντας το σύνολο στους 68 εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες.

Από τα κρούσματα το 55% είναι άνδρες, 343 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.92 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 66 έτη ενώ το 70% είναι με υποκείμενο νόημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τέλος, 10 ασθενείς έχουν βγει από ΜΕΘ.

«Μία πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ, σημαντικό ποσοστό δεν τα καταφέρνει» συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας .