Προσφυγικό Ελλάδα:Από την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020προωθούνται όλα εκείνα τα επιχειρησιακά μέτρα που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το γρηγορότερο καθώς η πανδημία του covid – 19 καθυστέρησε πρακτικά την υλοποίηση ενός προγράμματος που αποφασίσθηκε από τις 6 Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια Γιανς Άνταλμπερτ.

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυριάρχησαν σήμερα με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Άνταλμπερτ επιβεβαίωσε ότι οι 8 χώρες που προετοιμάζονται για την υποδοχή των ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι δέχθηκαν είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία , η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Κροατία και η Λιθουανία.Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα ασυνόδευτα παιδιά την Ελλάδα για να εγκατασταθούν στις 8 χώρες έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα σχέδιο ώστε τα παιδιά αυτά να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους όπως τα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά καθώς πρόκειται για τον πιο ευάλωτο κομμάτι των προσφύγων και υπογράμμισε ότι οι εργασίες μετεγκατάσταση των ασυνόδευτών παιδιών πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο. Όλοι οι πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές του νησιού αφήνονται άστεγοι στη μέση του πουθενά, όπου τύχει να αποβιβαστεί ο καθένας.Λόγω του κορονοϊού, το κράτος επέβαλλε καραντίνα 14 ημερών στους νεοαφιχθέντες, ακριβώς στο σημείο της άφιξης, και τους αναγκάζει να παραμείνουν στο ύπαιθρο, χωρίς καμια υποδομή, εγκαταλελειμμένοι από όλους, στο έλεος των καιρικών συνθηκών.Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο. Μωρά με τις μανάδες τους κοιμούνται σε παραλίες κάτω από την βροχή στο κρύο. Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και κλίματος φόβου,οι ελάχιστοι εργαζόμενοι ΜΚΟ που έχουν απομείνει προσπαθούν να τους παράσχουν sleeping bag και σκηνές. (Διαβάστε αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις