Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ένας άστεγος συμπολίτης μας βρέθηκε χτυπημένος στη Νίκαια από αστυνομικούς. Ποιο ήταν το «έγκλημά» του; Δεν είχε σπίτι για να μείνει. Μάλιστα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το θέμα προσπαθεί ναεπικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη φιλοξενίας του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, το «έγκλημα» του άτυχου ανθρώπου τιμωρήθηκε με χρήση πρωτοφανούς σωματικής βίας σε βάρος του, καθώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν πολύ βίαια στο πρόσωπο και το σώμα και τον άφησαν αβοήθητο. «Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για αυθαιρεσίες της αστυνομίας η οποία δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην επιβολή προστίμων σε άστεγους.Παράλληλα, αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βίας, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αστυνομική αυθαιρεσία και την ύπαρξη φασιστικών συμπεριφορών εντός της αστυνομίας», επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Διεκδικούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος από την αστυνομία ώστε να ταυτοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» σε άστεγουςΔιαβάστε: Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ χτύπησαν και έφτυσαν μετανάστη από το Πακιστάν»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στην περιοχή της Νίκαιας εντοπίστηκε σήμερα (6/4) άστεγος συμπολίτης μας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες χτυπήθηκε άσχημα από την αστυνομία, καθώς σε έλεγχο που του έγινε σχετικά με τους λόγους της μετακίνησης του και την μόνιμη κατοικία του, δήλωσε άστεγος και ότι δεν έχει κάπου να μείνει.Το «έγκλημα» του τιμωρήθηκε με χρήση πρωτοφανούς σωματικής βίας σε βάρος του καθώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν πολύ βίαια στο πρόσωπο και το σώμα και τον άφησαν αβοήθητο.

Ο ίδιος βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ωστόσο λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων η απόδοση δικαιοσύνης για τον άνθρωπο αυτό έχει παγώσει.Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για αυθαιρεσίες της αστυνομίας η οποία δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην επιβολή προστίμων σε άστεγους.Παράλληλα, αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βίας, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αστυνομική αυθαιρεσία και την ύπαρξη φασιστικών συμπεριφορών εντός της αστυνομίας.

Διεκδικούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος από την αστυνομία ώστε να ταυτοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Διεκδικούμε την άμεση μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανωμένων δομών της πολιτείας ώστε όλοι οι άστεγοι και οι ευάλωτοι να βρουν αξιοπρεπή στέγη και περίθαλψη εν μέσω πανδημίας.Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά είναι στο πλευρό των ανθρώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο ενώ είναι πραγματικά οι πιο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας,Υπάρχει άμεση ανάγκη βοήθειας για την εύρεση προσωρινής στέγασης για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όποιος έχει τη δυνατότητα μπορεί να επικοινωνήσει είτε με εμάς, είτε με την Αλληλεγγύη Νίκαιας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις