Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας:Ορόσημο θεωρείται η 27η Απριλίου, η ημερομηνία έως την οποία έχουν επεκταθεί μέχρι τώρα τα μέτρα. Τότε, αν δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων εντός του Μαΐου, αλλά και ποια θα είναι αυτά.

Η συζήτηση στις κλειστές συσκέψεις του Μαξίμου για την πρώτη φάση άρσης των μέτρων έχει αρχίσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", με επίκεντρο τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία.

Προς το παρόν η απαγόρευσηκυκλοφορίας συνεχίζεται και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή:

Τέλος με δεδομένο ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί αποδίδουν στον γενικό πληθυσμό, το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα ανάσχεσης σε "κλειστές" ομάδες και χώρους, που μπορεί να αποτελέσουν νέες εστίες του κορονοϊού, όπως οι Ρομά, τα ΚΥΤ, αλλά και οι στρατεύσιμοι. Τα στρατόπεδα αποτελούν έναν "επικίνδυνο" χώρο για τη διασπορά του ιού.

Χθες, ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η κατάταξη της 2020 Γ' ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15ήμερου του Ιουνίου 2020, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Την ίδια ώρα οι άδειες είναι με το σταγονόμετρο, ενώ στα ΚΥΠ υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση, ώστε να βγαίνουν μόνο όσοι χρειάζεται ενώ όπου έχει υπάρξει κρούσμα, όπως στη Ριτσώνα, έχει επιβληθεί ολική καραντίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις