Μένουμε σπίτι: Τα φρύδια είναι ένα δύσκολο σημείο στην περιποίηση του προσώπου κάθε γυναίκας. Θέλει απόλυτη προσοχή στο πώς θα τα βγάλουμε και θα τα φροντίσουμε, μιας και είναι αυτά που δίνουν σχήμα σε όλο το πρόσωπο και την εικόνα μας. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια προσθέτουν βάθος και αναδεικνύουν το βλέμμα μας κάνοντάς το ακόμα πιο σαγηνευτικό.

Μπορείς και μόνη σου να περιποιηθείς και να συντηρήσεις το σχήμα των φρυδιών σου στο σπίτι. Αρκεί να ακολουθήσεις τέσσερα απλά βήματα και τότε θα τα καταφέρεις!

1. Διάλεξε τα σωστά εργαλεία

  • Ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, που κατά προτίμηση θα έχει λοξή άκρη, πρέπει σίγουρα να υπάρχει στο νεσεσέρ σου. Τα συγκεκριμένα τσιμπιδάκια έχουν την ικανότητα να συγκρατούν και να αφαιρούν ολόκληρη την τρίχα, χωρίς αυτή να σπάει στη μέση.
  • Πολλοί πιστεύουν πως τα τσιμπιδάκια είναι αιώνια και δεν φθείρονται. Αυτό όμως είναι λάθος, τα τσιμπιδάκια φθείρονται και γίνονται άχρηστα μετά από κάποιο καιρό. Τότε θα πρέπει να τα αλλάξουμε γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ερεθίζουν την περιοχή γύρω από τα φρύδια μας. Για να παρατείνεις τον χρόνο ζωής του πρέπει να φροντίσεις να το καθαρίζεις πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, ιδιαίτερα αν είναι ένα εργαλείο που δεν χρησιμοποιείς μόνο για να βγάλεις τα φρύδια σου.
  • Το επόμενο που πρέπει να προσέξεις είναι ο καθρέφτης σου να έχει μέγεθος τέτοιο, ώστε να βλέπεις ταυτόχρονα και τα δύο φρύδια σου. Διαφορετικά, είναι πιθανό να το παρακάνεις με την αφαίρεση των τριχών και να μην έχεις το αποτέλεσμα που θα ήθελες.
  • Και εννοείται ότι για να ξεκινήσεις όλη τη διαδικασία περιποίησης των φρυδιών σου πρέπει οπωσδήποτε να έχεις καλό φως. Αυτό σημαίνει ότι, είτε θα σταθείς κοντά σε ένα παράθυρο για να έχεις στη διάθεσή σου όλο το φυσικό φως να πέφτει πάνω στο πρόσωπό σου, είτε θα χρησιμοποιήσεις έναν φωτιζόμενο καθρέφτη.

2. Μην το παρακάνεις με το τσιμπιδάκι φρυδιών

Τα φρύδια χρειάζονται περιποίηση περίπου ανά δύο εβδομάδες και καλό είναι τώρα που είσαι μόνη σου στο σπίτι να μην επιχειρήσεις να αλλάξεις το σχήμα τους. Σε αυτήν τη φάση, πρέπει απλά να τα διατηρήσεις όμορφα και περιποιημένα. Ένα εύκολο tip για σίγουρη επιτυχία είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι για να μαρκάρεις την αρχή και το τέλος του φρυδιού, καθώς και το σημείο που πρέπει να βρίσκεται το τόξο, ώστε να αρχίσεις να αφαιρείς τις περιττές τριχούλες.

3. Δώσε προσοχή στην κατεύθυνση που βγάζεις τα φρύδια

Η σωστή κατεύθυνση είναι το πιο σημαντικό. Κι αυτό, γιατί κάθε τρίχα συνδέεται με ένα μικροσκοπικό αιμοφόρο αγγείο που το διατηρεί υγιές και του επιτρέπει να μεγαλώνει όταν η τρίχα απομακρύνεται. Αν, λοιπόν, η τρίχα απομακρυνθεί προς τη λάθος κατεύθυνση, τότε είναι πιθανό να καθυστερήσει πολύ να εμφανιστεί ξανά, αλλά υπάρχει και πιθανότητα να δημιουργηθεί φλεγμονή. Το σωστό, λοιπόν, είναι να βγάζεις τις τρίχες σου προς την κατεύθυνση ανάπτυξής τους.

Σε περίπτωση, όμως, που κάτι πάει στραβά και συνειδητοποιήσεις ότι έχεις βγάλει περισσότερες τρίχες στο ένα φρύδι συγκριτικά με το άλλο, μην προσπαθήσεις με τίποτα να τα φέρεις σε μια ισορροπία.

4. Αν αποφασίσεις τελικά να χρησιμοποιήσεις το ειδικό ψαλίδι, κάνε το προσεκτικά

Επιπλέον, ίσως να χρειαστείς και ένα ειδικό ψαλίδι φρυδιών για τις λεπτομέρειες. Ωστόσο. αν δεν το έχεις σε αυτήν τη φάση ή δεν έχει εξοικειωθεί στη χρήση του, δεν πειράζει. Δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση όμως, να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο ψαλίδι έχεις μέσα στο σπίτι για να τελειοποιήσεις το σχήμα τους. Μπορεί να σου φαίνεται εύκολο να τελειοποιήσεις τα φρύδια με το ειδικό ψαλιδάκι, αλλά δε θέλει και πολύ για να χαλάσεις το αρχικό αποτέλεσμα. Αν θες να τα καταφέρεις, χτένισε με φορά προς τα πάνω τα φρύδια, βάλε προαιρετικά brow gel για σταθεροποίηση, και κόψε μόνο τις τριχούλες που εξέχουν και είναι πιο μακριές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις