Κορονοϊός Πάσχα: Βαριά πρόστιμα είναι έτοιμη να επιβάλλει η κυβέρνηση σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα το Πάσχα. Η αστυνομία είναι έτοιμη να επιβάλλει μια σειρά από νέα μέτρα, ώστε να περάσει ομαλά ο πιο κρίσιμος μήνας για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Μεγάλη Εβδομάδα θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο που προβλέπει αστυνομική παρουσία σε όλα τα κεντρικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα της χώρας. Δημοσίευμα του Έθνους πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν: «Τα μέτρα της Αστυνομίας στα διόδια των Εθνικών Οδών θα είναι πρωτοφανή την περίοδο των γιορτών. Θα ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα. Θα περνάνε μόνο επαγγελματικά οχήματα και εργαζόμενοι που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους. Όποιος επιχειρήσει να πάει στο χωριό του θα γυρίσει πίσω ταλαιπωρημένος και με πρόστιμο».

Μάλιστα, είναι σαφές ότι τα διόδια θα κλείσουν για όποιον επιχειρήσει να τα διασχίσει και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι εξαιρέσεις. Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να διέλθουν από τα διόδια οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονται στα αστικά κέντρα και έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλο νομό.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει το πιθανότερο είναι η διέλευση να γίνεται με εκκαθαριστικό σημείωμα. Μια ακόμη εξαίρεση ίσως είναι όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους που ζουν σε χωριά. Ενδεχομένως αυτοί να χρειαστούν ειδικές άδειες, αλλά αυτές θα είναι ελάχιστες και μόνο όπου υπάρχει διαπιστωμένα μεγάλη ανάγκη.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων προστίμων για όποιον επιχειρήσει εκδρομή για το Πάσχα. Τα πρόστιμα ενδέχεται να φτάσουν και τα 1000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, θα δοθούν εντολές για περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, προκειμένου να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις πολιτών για το ψήσιμο του οβελία. Το όριο των συναθροίσεων μέχρι σήμερα είναι τα 10 άτομα. Το έκτακτο σχέδιο για το Πάσχα θα αρχίσει να εφαρμόζεται τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις