Γιάννος Παπαντωνίου: Μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2018 σχετικά με υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε γίνει δεκτή η αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος. Έτσι, διατάχθηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, την καταβολή εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τονίζεται ότι ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε υποστηρίξει ότι θα παρέμενε στη φυλακή, καθώς δεν διέθετε το χρηματικό ποσό της εγγύησης. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να άλλαξε αφού του δόθηκε προθεσμία μέχριτην 1η Ιουλίου20120 προκειμένου να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό αυτό ήταν «μίζα» σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.Ο ίδιος αρνείται από την αρχή ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις