Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου: Η Ορθόδοξη εκκλησία μας, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, τιμά τη μνήμη των Αγίων Αγάβου,Ρούφου, Φλέγωντος και Ασύγκριτουαπό τους 70 Αποστόλους, του ΟσίουΚελεστίνουΠάπαΡώμης και του ΑγίουΠαυσίλυπου. Επίσης τιμούμε τονΆγιοΙωάννη τονΝαύκληρο, τονΌσιοΝήφωνα τον Ρώσο τονθαυματουργό, τονΆγιοΙωάννη τον Κουλικά, τονΆγιοΑμάνδο, τους ΑγίουςΙανουάριο, Μαξίμη και Μακαρία τους Μάρτυρες, τονΆγιοΠερπέτουο και τον
ΌσιοΡούφο τονεν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσαντος.

Σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή. Ωστόσο, εάν έχετε κάποιον γνωστό ή γνωστή με το όνομα Αγάβος, Φλέγοντας, Παυσίλυπος, Νήφωνας ή Ρούφος, χρόνια τους πολλά και να τους χαίρεστε!Σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, από τους ιερούς Αποστόλους, ο μεν Άγαβος ήταν εκείνος που αναφέρει ο ευαγγελιστής Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων, ο όποιος αφού πήρε τη ζώνη του Αποστόλου Παύλου, του έδεσε τα χέρια και τα πόδια και προφήτευσε γι' αυτόν αυτά: «Τάδε λέγει το Πνεύμα το Άγιον. Τον άνδρα, ου εστίν ή ζώνη αυτή, ούτω δήσουσιν εις Ιερουσαλήμ οι Ιουδαίοι και παραδώσουσιν εις χείρας εθνών» (Πράξεις των Αποστόλων, κα'11). Πράγματι, έτσι και έγινε. Διότι όχι μόνο έδεσαν τον Παύλο οι Ιουδαίοι, αλλά και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Ο Άγαβος, αφού κήρυξε το Ευαγγέλιο στο μέρος όπου ζούσε, αποδήμησε ειρηνικά στον Κύριο.

Τον δε Ρούφο αναφέρει ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή: «Άσπάσασθε Ρούφον τον έκλεκτόν εν Κυρίω και την μητέρα αυτού και έμοϋ» (Προς Ρωμαίους, ιστ' 13). Αυτός αργότερα έγινε επίσκοπος Θηβών στην Ελλάδα.

Οι δε Φλέγων (που έγινε Επίσκοπος Μαραθώνος) και Ασύγκριτος, αφού κήρυξαν το Ευαγγέλιο σε διάφορα μέρη του κόσμου, έφεραν πολλούς απίστους στην αληθινή πίστη. Τελικά βασανίστηκαν με διάφορους τρόπους από Ιουδαίους και Έλληνες, με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι δύο την ίδια μέρα. Έτσι, πήραν από τον Κύριο τα ουράνια αγαθά, που προορίζονται για τους αληθινούς εργάτες του Ευαγγελίου.