Άγιο Φως 2020: «Το Άγιο Φως θα έλθει στην Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, υπογραμμίζοντας ότι οι επαφές με τις ισραηλινές αρχές είναι συνεχείς και υπάρχει σχεδιασμός για να «ταξιδέψει» το Άγιο Φως ανά την Ελλάδα.

Και προσθέτει: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά και τις ισραηλινές Αρχές για τον απαραίτητο συντονισμό. Από την πλευρά του Ισραήλ έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η φετινή τελετή στον Πανάγιο Τάφο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μαζική συμμετοχή που έχουμε δει στο παρελθόν».

Και διευκρινίζει: «Το τελευταίο διάστημα έγιναν συνεχείς διαβουλεύσεις για να καταλήξουμε στις λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας. Οι πιθανότητες για αυτοπρόσωπη παρουσία μου στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός εκμηδενίστηκαν ουσιαστικά όταν μας έγινε σαφές από τις ισραηλινές Aρχές ότι όποιο μέλος της ελληνικής αποστολής κατέβει από το αεροσκάφος θα τεθεί σε καραντίνα στο Ισραήλ, ενώ θα ακολουθούσε υποχρεωτική καραντίνα και με την επιστροφή μας σε ελληνικό έδαφος. Γι’ αυτό η παραλαβή του Αγίου Φωτός θα γίνει χωρίς να κατέβουν τα μέλη της αποστολής από το αεροσκάφος».

Συγκεκριμένα, «το Άγιο Φως θα έρθει στην πατρίδα μας με ειδική πτήση της Aegean. Θα το παραλάβει ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός με τον βοηθό του» τονίζει ενώ για τη μεταφορά του στις πόλεις της χώρας εξηγεί: «Είμαστε σε επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός – με προγραμματισμένες πτήσεις – ανά τη χώρα λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε και τους περιορισμούς που αυτή επιβάλει».

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «είναι απολύτως κατανοητό ότι για τους θρησκευόμενους Έλληνες το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και δύσκολο. Πρέπει όμως να φανούμε δυνατοί και υπεύθυνοι, καθώς στην παρούσα φάση οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις