Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Σε συνέντευξή της η Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τις Πανελλαδικές βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η ίδια ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τόνισε ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «συνομιλώ καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα». Η υπουργός προανήγγειλε ότι σήμερα Παρασκευή «θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα».

Σημειώνεται πως η υπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος , να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις