Ηλίας Μόσιαλος: Τα όσα είπε ο καθηγητής έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην ερώτηση για την ημερομηνία επανόδου από την καραντίνα είπε:

«Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για επάνοδο σε πλήρη κανονικότητα. Πρέπει να υπάρξει μία φαρμακευτική αγωγή που να μειώνει τα συμπτώματα ή να βρούμε το εμβόλιο για να την δούμε. Μπορούμε να μιλάμε μόνο για επιστροφή σε μερική κανονικότητα παρότι Ιταλία ,Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία μόνο αυτό δεν συζητάνε. Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο έχουμε κάνει τις επόμενες εβδομάδες. Αν δούμε πώς πάμε μέσα τον Απρίλιο θα αρχίσει να γίνεται μία συζήτηση για μία μερική κανονικότητα. Η κανονικότητα δεν μπορεί να είναι πλήρης αν δίπλα μας υπάρχει πόλεμος. Τι θα γίνει για παράδειγμα με τον τουρισμό; Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ιταλία και την Ισπανία.

Στην ερώτηση για μίνιμουμ επιστροφή στους εργασιακούς χώρους και άνοιγμα καταστημάτων απάντησε:
Mε την προϋπόθεση ότι κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον θα μπορούμε να συζητήσουμε την επιστροφή αλλά όχι ακόμα.
Δεν είμαστε ανεπηρέαστοι από τους Ιταλούς, Ισπανούς και τις γειτονικές μας χώρες. θέλετε να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα τα μαγαζιά ανοιχτά και να είναι τα νοσοκομεία γεμάτα με αναπνευστήρες;
Το αντέχει αυτό η Ελληνική κοινωνία;


Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί συγκρινόμαστε με την Ιταλία και όχι με τις άλλες βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία κλπ) απάντησε:
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν είναι στην ίδια φάση εξέλιξης της νόσου.
Η επισκεψιμότητα της Ελλάδας συγκρίνεται με αυτή της Ιταλίας, όχι με αυτή της Βόρειας Μακεδονίας ή της Βουλγαρίας.
Nα μη συγκρίνουμε ένα μήλο με ένα αχλάδι.


Δεν βρήκανε κάποιο κόλπο οι Κροάτες, οι Βούλγαροι που δεν το έχει ανακαλύψει ολόκληρη Αμερική ή ολόκληρη η Γαλλία. Σε σχέση με αυτές τις χώρες σε επίπεδο εργαστηρίων και πανεπιστημίων είμαστε 100 χρόνια μπροστά. Μπορούμε αργότερα να συζητήσουμε για επαναφορά σε μερική κανονικότητα και όχι πλήρη.