Πασχαλινά κουλουράκια Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή και τα υλικά
Πασχαλινά κουλουράκια Άκης Πετρετζίκης: Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό λόγω καραντίνας αλλά ευνοεί τις παρασκευές αρτοποιημάτων και γλυκών. Μπορεί να μην είμαστε και στα καλύτερά μαςαλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του. Ένα από αυτά είναι και τα κουλουράκια. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 2 γρ. μαστίχα
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
- 320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 αβγά, μέτρια
- 60 γρ. γάλα
- 30 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις όλες τις οδηγίες εκτέλεσης για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη
https://www.youtube.com/watch?v=8pmeJC0TEpA&feature=emb_title