Παραβιάσεις Αιγαίο: Συνεχίζεται η Τουρκική προκλητικότητα καθώς από το πρωί Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο.  Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω απο:

  • τη Λέσβο στα 13.000 πόδια, από 10:14 έως 10:18 το πρωί,
  • τις βόρειες ακτές της Χίου στα 6.000 πόδια, στις 10:24 π.μ.,
  • την Παναγιά στα 26.000 πόδια, 5 λεπτά αργότερα,
  • τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια επίσης, στις 10:30 π.μ., και
  • -ένα λεπτό αργότερα πάνω πάλι από την Παναγιά στα 26.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Μετανάστες ασθενείς με κορονοϊό ετοιμάζεται να προωθήσει η Τουρκία στην Ελλάδα

Χθες, Σάββατο 11 Απριλίου, οι τουρκικές υπηρεσίες προσπάθησαν να θέσουν σε εφαρμογή το ένα σκέλος του σχεδίου της πρόκλησης τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα, προσπαθώντας να μεταφέρουν στην Χίο και στην Λέσβο παράνομους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, κάποιοι από τους οποίους έχουν μολυνθεί και με κορονοϊό.  υγκεκριμένα, εκατοντάδες μετανάστες και βάρκες έχουν εντοπιστεί σε σημεία απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες ώρες οι μετανάστες αυτοί θα επιχειρήσουν να περάσουν απέναντι και για αυτόν τον λόγο έχει τεθεί σε συναγερμό το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Στην περιοχή, εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού επιχειρούν ήδη δύο πολεμικά ενώ έχει ήδη δοθεί η εντολή για άμεση ενίσχυση των δυνάμεων και με άλλα πλοία (πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι). Οι εντολές είναι σαφείς, δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία βάρκα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Εβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Επισημαίνουν επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις