Κουκάκι: Μετάληψη από την πίσω πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.  Οι αντιδράσεις έφεραν την απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου και υπάγεται διοικητικά ο ναός

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού».

Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι, και μάλιστα φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.
Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Τι είχε πει ο Χαρδαλιάς για τις εκκλησίες

Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε την περασμένη Πέμπτη πως οι εκκλησίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ. Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανένα πιστό να πάει στην εκκλησία, τους αποτρέπει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς και αυτό είναι το νόημα της κεκλεισμένων των θυρών τελέσεως των ιερών ακολουθιών». Στο πλαίσιο αυτό δε, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι η ατομική προσευχή δεν περιλαμβάνεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης.

Τι είχε πει ο Πέτσας για τις εκκλησίες

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και για το Πάσχα και ειδικά για τις μέρες κορύφωσης από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Όσον αφορά στο ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός υπενθυμίζοντας πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά μπορεί κάποιος παρεμπιπτόντως όταν κάνει έξοδο για τους άλλους λόγους που επιτρέπονται, μπορεί να ασκήσει και ατομική λατρεία. Εμείς θα φροντίσουμε να μην υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε.

Δείτε το video μετά το 14:31:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις