Έκτακτο επίδομα σε νοσηλευτές: Τη δυσαρέσκειά τους τονίζουν με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, για την εξαίρεσή τους από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού. Οι ίδιοι αναφέρουν: «Η εξαίρεση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του προσωπικού του από την καταβολή της προβλεπόμενης από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75 30/03/2020) έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού που χορηγήθηκε προσφάτως δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις και προκαλεί εύλογες απορίες».

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρουν: «το Ω.Κ.Κ., με τις υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης υπηρεσίες που προσφέρει, είναι, εδώ και χρόνια, οργανικά ενταγμένο στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας. Εφημερεύει κάθε Σαββατοκύριακο για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, έχει εδώ και καιρό την αποκλειστική εφημερία για όλα τα επείγοντα παιδοκαρδιοχειρουργικά περιστατικά και έχει το μοναδικό στην χώρα (και εξαιρετικά επιτυχές με διεθνή πρότυπα) πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς και συσκευών μηχανικής υποβοήθησης («τεχνητές καρδιές»).

» Ο ρόλος του αυτός επικυρώθηκε με σχετική υπουργική απόφαση (της 20ης /03/2020) και για την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας, όπου συνεχίζει να στηρίζει την κοινή προσπάθεια του υγειονομικού συστήματος, αναλαμβάνοντας τα πλέον σύμπλοκα καρδιοχειρουργικά και καρδιολογικά περιστατικά, να μεριμνά για τους εξαιρετικά ευπαθείς ή/και ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς ασθενών, με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια και μεταμοσχευμένων και συνεχίζοντας τη διενέργεια ακόμη και μεταμοσχεύσεων καρδιάς, με την τελευταία απόλυτα επιτυχημένη να διενεργείται μόλις προ ολίγων ημερών με μόσχευμα που ελήφθη από νοσοκομείο αναφοράς για covid-19».

Υπενθυμίζεται ότι το Ωνάσειο είχε συμπεριληφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών (και ειδικότερα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής) στις ρυθμίσεις της ΠΝΠ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στους υγειονομικούς. Ωστόσο, τελικά εξαιρέθηκε με την αιτιολογία ότι «το Ω.Κ.Κ. δεν είναι… νοσοκομείο». Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι «δεν είναι νοσοκομείο, είναι…. κέντρο».

Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων με καυστικό τρόπο αναρωτιέται: «τι κέντρο άραγε, κέντρο… διασκέδασης, κέντρο… διερχομένων, ή μήπως κέντρο… απόκεντρο;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις