Κορονοϊός «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Δύο Τούρκοι επιβάτες από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφυγαν από το ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο, όπου βρίσκονταν σε καραντίνα. Εντοπίστηκαν λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο να κάνουν βόλτα, παρά την απαγόρευση.

Και στους δύο έχουν γίνει τρία τεστ για τον κορονοϊό και έχουν βγει αρνητικά, ωστόσο οι οδηγίες των ειδικών ήταν να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η τουρκική πρεσβεία. Στους δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα και ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο είχε προορισμό την Ισπανία, όπου δεν του επετράπη να δέσει σε λιμάνι. Επέστρεψε στην Τουρκία, όπου και εκεί δεν το δέχτηκαν και κατέληξε στον Πειραιά, στις 22 Μαρτίου, όπου και εκεί δεν του επετράπη ο κατάπλους και παρέμενε αρόδο. Εκεί διαπιστώθηκε αρχικά ότι είναι θετικός στον ιό ένας Ελβετός, ο οποίος διακομίστηκε στο «Αττικόν». Τελικά, επετράπη να δέσει σε ειδικό χώρο αποκλεισμένο και έγινε τεστ σε όλους τους επιβαίνοντες, 382 στο σύνολο, εκ των οποίων 121 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 119 παρέμειναν στο πλοίο, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και επιπλέον 14 μέρες ακόμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Από τους υπόλοιπους 261 που βρέθηκαν αρνητικοί, 31 Έλληνες υπήκοοι παρέμειναν στο πλοίο ως πλήρωμα υποστήριξης με δική τους αίτηση και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε τρία ξενοδοχεία, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις