Κορονοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα ο οποίος νοσεί εδώ και 40 μέρες από κορονοϊό χωρίς να έχει συμπτώματα. Ο άνδρας από την Πελοπόννησο αποτελεί μία από τις μόλις τρεις περιπτώσεις ασθενών που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στην χώρα, όπως λένε οι γιατροί του.

Να σημειωθεί ότι ο 50χρονος ήταν ένας από τους εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα. Διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από 40 ημέρες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να νοσεί, αφού και τα τέσσερα τεστ που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα βγαίνουν θετικά. Η σύζυγός του, μίλησε για την περιπέτεια που βιώνουν στην τηλεόραση του Mega και στην εκπομπή LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος εμφάνισε συμπτώματα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες. Από τότε μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά το εξιτήριό του, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον κορονοϊό. Παρότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα. «Δεν μας έχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Μας είπε μια γιατρός ότι είναι η τρίτη περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζει να είναι θετικός τόσες μέρες».

Η διαδρομή από το νοσοκομείο του Ρίου, πίσω στην καραντίνα του σπιτιού έχει γίνει πλέον συνήθεια. Εκεί τον περιμένει η σύζυγος και τα δυο τους παιδιά. Τέσσερις άνθρωποι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, για 40 μέρες. «Πρέπει να είναι περιορισμένος και μέσα στο δωμάτιο».  Αυτή η καραντίνα δημιουργεί πολλά προβλήματα στη διαχείριση της καθημερινότητας, για τα ψώνια, τις αγορές και τις άλλες υποχρεώσεις. Το βάρος πέφτει στην 44χρονη γυναίκα, που επίσης είχε νοσήσει από κορονοϊό και μετά από 14 ημέρες βγήκε αρνητική.

Ωστόσο, κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι για τα απαραίτητα, η δυσπιστία από τους συντοπίτες της είναι εμφανής. «Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα για το σπίτι. Κοιτάνε περίεργα».

Σύμφωνα με τον παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο, , οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό. «Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».

Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας. Όσον αφορά τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο καθηγητής σημείωσε πως θα είναι ομαλή για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι θα έρθει ομαλά στη χώρα μας, μια και ο αριθμός κρουσμάτων έχει ελαττωθεί πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις