Τουρκική προκλητικότητα: Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθαν στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πάνω από τον Αρχάγγελο Ρόδου στα 15.000 πόδια, στις 16:04 μ.μ. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Η Ροδιακή -μεγάλο ΜΜΕ της Ρόδου- μετέδωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη που έγιναν ορατά από κατοίκους πολλών περιοχών του νησιού, ήταν της πολεμικής μας αεροπορίας, που απογειώθηκαν προκειμένου να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά. Ο ισχυρός κρότος που ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Ρόδου οφείλονταν στο ότι τα μαχητικά αεροσκάφη στο πλαίσιο αυτής της αναχαίτισης έσπασαν το φράγμα του ήχου.

Το flash.gr επικοινώνησε με πολίτες της Ρόδου, οι οποίοι δήλωσαν εξαιρετικά ανήσυχοι με το γεγονός, καθώς δεν είναι σύνηθες το γεγονός να υπάρχουν τουρκικές πτήσεις πάνω από το νησί.

Μιλώντας στο flash.gr, 42χρονος άνδρας από την πόλη της Ρόδου τόνισε ότι τρόμαξε από τον ήχο. «Πετάχθηκα πάνω, ήταν σαν να ακούς βόμβες, όλοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους. Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ζήσει ξανά».


Και νέες προκλήσεις

Μέσα σε 5 λεπτά ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, τη Γρυλούσα, τους Ανθρωποφάγους και τους Φούρνους και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τις ΝΑ και ανατολικές ακτές της Χίου, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Αναλυτικότερα το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή πάνω από:

-Το Φαρμακονήσι στα 29.000 πόδια στις 18:29 μ.μ.,

-Τους Λειψούς στα 28.000 πόδια στις 18:30 μ.μ.,

-Τους Αρκιούς και τη Γρυλούσα στα 27.000 πόδια στις 18:31 μ.μ.,

-Τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 27.000 πόδια στις 18:32 μ.μ.,

-Τους Φούρνους στα 27.000 πόδια στις 18:33 μ.μ.,

-Τις ανατολικές ακτές της Χίου στα 5.000 πόδια , στις 18:39 μ.μ. και 10 λεπτά αργότερα πάνω από τις ΝΑ ακτές της Χίου στα 10.000 πόδια.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το μεσημέρι πτήση ζεύγους τουρκικών F-16 και μεμονωμένου τουρκικού F-16 πάνω από τον Αρχάγγελο Ρόδου στα 15.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις