Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Τη δική του εκδοχή παρουσίασε το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» σχετικά με το επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου, που εκτυλίχθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν να προωθήσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρόσφυγες. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν στην περιοχή ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία, με τα δεύτερα να υποχωρούν περισυλλέγοντας τους πρόσφυγες.

Το πρακτορείο Anadolu μετέφερε διαφορετικά το επεισόδιο, μεταδίδοντας ως η ελληνική ακτοφυλακή μπήκε παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Παράλληλα, δημοσίευσε βίντεο από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αϊβαλί.

Το βίντεο από το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας:

«Οι πρόσφυγες-μετανάστες σπρώχτηκαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή, αφαιρώντας τον κινητήρα της πλαστικής λέμβου, και τότε ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού επενέβη προστρέχοντας σε βοήθεια», αναφέρει. Σημείωσε ότι βρέθηκαν αντιμέτωπα έξω από το Αϊβαλί τρία σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και 5 της τουρκικής, ενώ μέσα στο σκάφος επέβαιναν 10 πρόσφυγες – μετανάστες.

Το τουρκικό λιμενικό δημοσιοποίησε βίντεο αναφέροντας πως τα ελληνικά σκάφη παραβίασαν τα χωρικά ύδατα, ενώ μετά τον εντοπισμό τους απομακρύνονται από τις τουρκικές λιμενικές δυνάμεις.